Bleta ngjyrë blu

Jo të gjitha bletët janë të verdha.

bleta-ngjyre-blu-xylocopa_caerulea

Xylocopa caerulea

Xylocopa caerulea është një llojë blete që mund të gjendet në disa zona të Kinës, Azisë dhe Indisë.

Kjo lloj blete mund të arrijë përmasa dier në 2.54 cm gjatësi.

Kraharori i tyreështë i mbuluar nga qime të vogla ngjrë blu që i japin bletës edhe ngjyrën karakteristike.

Insektet si ushqim

Insektet si ushqim – Pse të hamë insekte?

Perëndimorët duhet të kapërcejnë fobitë që kanë mbi insektet, sepse janë një burim i ushqyeshëm, i pasur me proteina dhe lehtësisht i gjendshëm – ky është mesazhi dhe problemi kryesor që duhet akoma të kapërcehet.

insekt-rinstinkt

Thirrja për t’u ushqyer me buburreca, larva, grerëza vjen nga nga një studim i FAO (organizata e Kombeve të Bashkuara për ushqyerjen dhe agrikulturën), prezantuar me rastin e “Edible insects – Future prospects for food and feed security”.

FAO-ja tha: “Mesazhi kryesor është vërtetë që të hani insekte, sepse janë të bollshëm dhhe janë një burim i çmuar proteinash dhe kriprash minerale”.

Në botë janë rreth 2 miliardë njerëz që ushqehen me mbi 1,900 lloje të ndryshme insektesh.

Insektet kanë edhe një impakt të vogël ambiental. Nëse bota perëndimore do të fillonte të ushqehej me insekte, do të ishte më e lehtë të mundej uria nëpër botë, dhe nuk do të kishte rreziqe ambientale, insiston FAO.

Insektet , përveçse riprodhohen në shpejtësi të madhe, kanë edhe një impakt ambiental të vogël.

—————————————————————————————–