Lamtumirë Profesore!

Vdiq sot, në moshën 103 vjeçare, Rita Levi Montalcini (Rita Levi Montalçini), shkencëtare italiane, dhe e botës – zonjë shkencëtare.

Merita kryesore  e saj është ajo e zbulimit të N.G.F. (Nerve Growth Factor – Faktori i Rritjes Nervore), një faktor neurotrofik. Për këtë zbulim, në vitin 1986, merr edhe çmimin Nobel për Mjekësinë.

Lamtumirë Profesore!

————————————————————————————–