Homeopatia: mit dhe legjendë (3)

Homeopatia: mit dhe legjendë (2)

Homeopatia: metoda Korsakov

Doktorët dhe farmacitë pro-homeopatisë

Homeopatia: mit dhe legjendë (3)

Ligji italian lejon në ujin mineral (atë të rubinetit dhe atë që shitet në shishe) një prani arseniku prej 10 mikrogramësh për litër. Disa të dhëna të Euro Geo Surveys, të publikuar në “Le Science” në Itali, tregojnë praninë e 6,81 mikrogramë arseniku në një litër ujë. Kjo sasi modeste e arsenikut (aq vdekjeprurës) natyrish nuk konsiderohet e rrezikshme sepse thithet lehtësisht nga trupi ynë.

Por, ajo sasi minimale dhe e padëmshme Arseniku është ekuivalenti e një mjekimi homeopatik 4CH (i holluar katër herë në mënyrën 1 pjesë tretësirë dhe 100 pjesë tretës, ujë, njëpasnjëshmërisht!), një hollim i konsideruar mjaft i ulët nga homeopatët.

Pra, një sasi e holluar e Arsenikut vdekjeprurës nuk e transformon ujin nëhelm, që ne e pimë çdo ditë, ndërsa një përzierje homeopatike e holluar qindra apo mijëra herë më shumë ka efektin që të na shërojë nga sëmundjet?

Nuk ju duket absurde?

Fatkkqeësisht pjesa më e madhe e njerëzve që përdorin metodat homeopatike nuk janë në dijeni të detajeve të hollimit dhe e asociojnë homeopatinë me mjekësinë “natyrore”.

Por ekziston edhe një minorancë e mirë informuar që merr pjesë dhe përfiton nga “mjekësia” homeopatike, dhe kjo minorancë ndahet në dy grupe:

Ata që, të ndërgjegjshëm për pamundësitë shkencore të homeopatisë e spostojnë diskursin në fushën metafizike/fetare për ta bërë çdo dialog racional dhe serioz të pamundur; feja e tyre është e patundshme.

Disa personazhe “heroikë” të homeopatisë, kërkojnë më kotësisht të gjejnë një domthënie racionale për homeopatinë, pavarëisht evidencës së numrit të Avogadros dhe mungesës së llogjikës së hollimeve që, sipas homeopatisë, rrisin fuqinë e mjekimit. Ky grup personash e sposton të gjithë vëmendjen mbi fizikën kuantike ose mbi “memorjen e ujit”, por mbi të gjitha mbi dinamizimin e “mjekimit”…

Si prodhohet një mjekim homeopatik?

Erdhi gripi, erdhi homeopatia

Erdhi gripi, erdhi gripi. Çfarë do bëjmë? Gjithçka veçse jo të blejmë produkte homeopatike. Mund të përdorni aspirinën nëse nuk keni ndonjë problem po inat të pashpjeguar me firmat farmaceutike. 😉

Virusi i gripit (influencës) nuk ju ka kapur akoma?  Mirë.

Gjithsesi, kujdes! Ndonjë farmacist (që shet produkte homeopatike) mund t’ju këshillojë Oscillococcinum-in e famshëm (për të cilin do të flas edhe unë në të ardhmen më specifikisht). Kujdes, kujdes: rekomandohet një dozë në javë përndryshe mund t’ju lind diabeti – këshillë e imja kjo. 🙂 Kjo natyrisht është një batutë që ka baza, të vërteta; jo fallco si “bazat” e metodës homeopatike. Oscillococcinum-i ka një përbërje prej 60% glukoz dhe 40% laktoz; për ata që nuk marrin vesh fare nga kimia (elementare), do të thotë 100% sheqer. Pra, zotërinj dhe zonja, mos u gënjeni nga ata farmacistë që ju thonë të kuroni gripin me sheqer. Pak sens kritik ju lutem.

Nëse mendon se nuk mjafton, farmacisti (homeopat-ik) mund të thotë:“mund të merrni një preparat të Rosa canina-s: 15 pika në ditë të holluara me pak ujë për tre javë në muaj. Kjo kurë ju lejon të rrisni tej mase mbrojtjen nga viruset influencale (e gripit).

Por nëse pini herë pas here lëng portokalli apo limoni (mbase në mengjez) mund të jetë edhe më mirë…

Por për ata që janë të sëmurë?

Nuk ka fare fare problem. Farmacisti ju këshillon sërisht Oscillococcinum-in. Po po, Oscillococcinum-in, por kësaj radhe 2-3 herë në ditë, çdo 6 orë, por, vetëm për 2-3 ditë.

Nëse i qëndroni pranë një të sëmuri, ka rrezik që të infektoheni, kështu që Oscillococcinum edhe për ju… Oscillococcinum për të gjithë ore!

Farmacisti vazhdon: “në rast temperature më të lartë se 38 gradë celsius, për fëmijët por edhe për të rriturit këshillohen 5 kokrra të Belladona-s, çdo 2 orë…

Nëse e pyesni farmacistin (homeopat-ik), për sa kohë duhet të kuroheni, ai do të thotë: “në harkun e 3-5 ditëve simptomat e gripit zakonisht zhduken”.

Natyrisht natyrisht, 3-5 ditë. Aq sa koha e nevojshme që i duhet trupit për të nënshtruar simptomat e gripit (nëse nuk ka ndërlikime të tjera). Kështu që pasti trupi ka reaguar, ju të mund t’ia jepni meritat sheqerit që keni pirë… sheqer që e keni blerë shumë shumë më shtrenjt se sheqeri i zakonshëm. Pilulat me sheqer, që të vetmin efekt që kanë është ai placebo, marrin efekte të paqena kurative. Shkëlqyeshëm!

Pra, një pyetje: mendoni të kuroni gripin me produkte homeopatike?