Indi kërcor

Indi kercor– qelizat (kondrocitet) jane te ndara nga njera-tjetra nga substance nderqelizore.
Ku gjendet: si skelet mbeshtetes tek peshkaqenet dhe “ray-te”(peshk qe ka nje trup te pllakezuar dhe nje bisht me maje); ne fundin e kockavete gjitareve dhe disa vertebrateve te tjere; ne unazat mbeshtetese te mureve tedisa rrugeve te frymemarrjes; ne majen e hundes; ne veshin e jashtem.
Funksioni: mbeshtetje e lakueshme (e perkulshme)(c) rinstinkt blog 

Reklama