Pesë llojet kryesore të mikroorganizmave.

Pesë llojet kryesore të mikroorganizmave

 

Bakteret: Mycobacterium tuberculosis, një bakter në formë cilindri (bacil). Zmadhuar 15,500 herë. (Mikobakteri është agjenti etiologjik i tuberkulozit.)

Mycobacterium tuberculosis

Kërpudhat: Thamnidium, një kërpudhë filamentoze. Zmadhuar 400 herë. (Kërpudha nuk kanë quahen vetëm ato me formë çadre!)

Thamnidium

Algat: Spirogyra (filamenti), Diatometë (qelizat e arta). Zmadhuar 500 herë. (Algat janë edhe mikroskopike.)

Spirogyra dhe Diatome

Viruset: Herpes simplex (shkaktar i herpesit apo ulçerës së ftohtë). Zmadhuar 100,000 herë. (Ky “entitet” kaq i vogël është në gjendje të sjellë probleme të konsiderueshme, sidomos kur mbrojtjet tona imunitare janë të dobëta.)

Herpes simplex

Protozoarë: një çift Vorticella-sh. Zmadhuar 500 herë.

Vorticella

————————————————————————————–

Advertisements

2 mendime mbi “Pesë llojet kryesore të mikroorganizmave.

  1. Pingback: Mikrobiologji: Mikroorganizmat | rinstinkt

  2. Pingback: Mikrobiologjia (2) – “Origjina” e mikroorganizmave | rinstinkt

Lini një koment

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshoje )

Po lidhet me %s